Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λήμνου παρουσιάζεται η ιστορική διαδρομή και η εξέλιξη του νησιού χρονολογικά, από τη χαλκολιθική περίοδο ως τη ρωμαιοκρατία. Η έκθεση καταλαμβάνει και τους δύο ορόφους του κεντρικού κτιρίου. Στον πρώτο όροφο φιλοξενούνται εκθέματα της προϊστορικής Λήμνου. Στις δύο αίθουσες του ίδιου ορόφου για στατικούς λόγους τοποθετήθηκαν επίσης τα λίθινα του Μουσείου: γλυπτά, επιγραφές και επιτύμβιες στήλες από τους κλασικούς χρόνους ως τη ρωμαϊκή περίοδο. Στον δεύτερο όροφο παρουσιάζεται η Λήμνος των ιστορικών χρόνων από τον 8ο π.Χ. αι. ως τους ρωμαϊκούς χρόνους. Τα εκθέματα προέρχονται από ανασκαφές της Κ’ ΕΠΚΑ και της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής. Πρόκειται για αγγεία, σκεύη καθημερινής χρήσης, κτερίσματα τάφων, αφιερώματα, ειδώλια, μήτρες, σφραγίδες, επιγραφικές μαρτυρίες, οστέϊνα και μετάλλινα αντικείμενα, κοσμήματα, εργαλεία και νομίσματα.

Δωρεάν είσοδο: Οι φοιτητές ή σπουδαστές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σχολών  των Κρατών-Μελών της ΕΕ  με την επίδειξη της ISIC.

Μειωμένο εισιτήριο: Οι φοιτητές ή σπουδαστές των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σχολών, των Χωρών εκτός της ΕΕ με την επίδειξη της ISIC.

Διεύθυνση

Η διεύθυνση:

Ναυάρχου Κουντουριώτη, Μύρινα 814 00

GPS:

39.880367316062724, 25.06224349776153

Τηλέφωνο:
E-mail:

-